2014. január 25., szombat

Revenge - Túl a harmadik évad felén

Szándékosan írok most kritikát a Revenge harmadik évadának eddigi részeiről, a félévadzáró helyett. A januári részek fényében meg különösen jó, hogy idáig halogattam az írást, mert merően más véleményem van most az évad alakulásáról, mint a félévadzárókor. Ugyanis azzal a résszel a legkevésbé sem voltam elégedett, de azóta bebizonyították, hogy vesztesnek tűnő helyzetből is jól ki tudnak jönni és a tavaszi részek izgalmasnak ígérkeznek. Spoileresen folytatom!




Emily terve, miszerint megrendezi  a halálát beállítva Victoriát bűnösnek és ő meg lelép Aidennel, befuccsolt. A lányt tényleg lelőtték, csak éppen nem az, akire mindenki számított. Nagyon tetszett, hogy végül Daniel lett a bűnös, mert teljesen hihető ami vele történt az elmúlt évek során. Az első évadban még halálosan szerelmes volt Emilybe, de idén Sarah felbukkanása után már nem volt biztos az érzéseiben. Amikor pedig tudomására jutott, hogy a lány átverte, eldurrant az agya és lelőtte újdonsült feleségét. Azóta pedig még jobban gyűlöli Emilyt, aki nagyon ragaszkodik ehhez a házassághoz a bosszúja miatt és semmitől sem riad vissza, ahogy eddig sem és ez érdekes, új szituációt teremtett a Grayson házban.



Emily a lövés után súlyosan megsérült és nagyon haragudtam a készítőkre az amnézia miatt, de ebből is sikeresen jól jöttek ki, mivel Emily csak megjátszotta azt és rákente Lydiára a lövöldözést, miközben tudja az igazat és sakkban tartja vele a férjét. Kíváncsi vagyok végül ki mellett köt ki Emily, talán Jack a leginkább valószínű Margaux ellenére is. Ettől viszont még messze vagyunk, mert a bosszúnak még közel sincs vége és innentől kezdve a lánynak nagyon nehéz dolga lesz, ugyanis Victoria figyeli minden lépését és Daniel is egyre jobban gyűlöli. Most, hogy Sarah elhagyta, új fejezet kezdődhet a házasságukban, mert szerintem ott fognak kereszteb tenni egymásnak, ahol csak tudnak.A legutóbbi részben fellibentettek egy esetleges Emily, Conrad szövetséget, ami igen érdekes lenne. Együtt sok mindenre képesek lennének a férfi kapcsolataival és Emily tapasztalatával a bosszú terén. Ráadásul Emilynek igen komoly emlékezet kihagyásai vannak és fogalma sincs hogy került Mr. Grayson ágyába. Conrad meg még a saját fiát is hajlandó volt kitúrni a Voulez-től, csak hogy bizonyítson.



A meccs tehát nagyon nincs lefutva és egyre izgalmasabban alakul ez a "sakkjátszma", mert most már Emily sem érezheti teljes biztonságban magát. Sokan akarják már a vesztét, Patrick az egyetlen, akiről nem tudom eldönteni, hogy mik is a szándékai pontosan és ki mellett áll. Ő az egyik legfeleslegesebb szereplő, bár a láda ellopásán nagyot derültem, mert tudtam, hogy bármennyire is örül, Emily csőbe húzta rendesen.A másik új szereplő, Nico sem tudott lényegi dolgot hozzátenni az eddigiekhez, viszont az apja halálának megbosszulása még érdekes is lehet, há rájön, hogy őt bizony átverték. A románca Aidennel nekem túl korai és kapkodós és kicsit úgy tűnik, mintha Emily közeléből szeretnék elvinni a férfit. A következő részek igen izgalmasnak ígérkeznek és lassan el kell jönnie a pillanatnak, amikor is Emily beteljesíti a bosszúját és nagy kérdés, hogy utána is életben tud-e maradni a sorozat.



Értékelés: 7/10
A harmadik évad eddig sokkal jobb, mint az előző volt. Most is vannak felesleges szálak, szereplők, de jobban pörögnek az események és több WTF pillanatot is okoztak nekünk a készítők. A sorozat márciusban fog visszatérni, ezért a következő részek nézettsége nagyon fontos lesz a következő szezon szempontjából. Nem tartom valószínűnek, hogy az ABC elkaszálja, ugyanis gyakorlatilag az összes újoncuk megbukott, de sosem lehet tudni. Remélhetőleg a minőség marad az évad végéig és akkor nem hiszem, hogy gond lenne.

0 komment:

Megjegyzés küldése