2013. december 27., péntek

The Vampire Diaries - Az ötödik évad felénél

Az évad nagyon nehezen indult, a magam részéről félre is tettem a harmadik rész után, ugyanis kiborított a sok Stefan és Elena hasonmás. A kommenteket figyelve sokkal rosszabbra számítottam a folytatást illetően, de azért Julia Plec jobb lenne, ha a saját ötleteire támaszkodna és nem más sorozatok ötleteit adaptálná. Az utolsó három rész kifejezetten jó volt, úgyhogy megint lehet reménykedni, hogy a szünet után hasonló legalább színvonalon folytatódik az évad. Spoileresen folytatom!




A Silas szál nagy reményekkel töltött el az évad elején, de részről részre egyre gyengébb lett és a sok hasonmás között el is veszett a jelentősége, így szépen kinyírták. Utólag nem is bánom annyira, mert amióta megpillantottuk már nem jelent akkora fenyegetést, mint előtte. Viszont az elmúlt évad fényében többet vártam ettől a száltól és Paul Wesley is tündökölt a szerepben. Az emlékezetét elvesztett Stefan is megmutatta, hogy mire képes, csak nem állítja az áldozat Stefan semmilyen kihívás elé a színészt. Talán a Kathrine-nel való kapcsolata lendít valamit a dolgon, de már nem merek reménykedni semmiben.
Az eddigi részek másik fő eseménye Bonnie feltámadása volt, ami enyhén szólva is furára sikerült, mert eltemették, megsiratták szegényt, de ezt senki nem vette komolyan, hiszen számítani lehetett erre a fordulatra. Ez a horgony dolog nem tudom meddig lesz érdekes, mert minden alkalommal végignézni, ahogy Bonnie ordítva összecsuklik nem izgalmas és az évad elején nem éppen erre gondoltam, amikor értelmes szálat kértem a lánynak. Sajnálom, mert többre lenne érdemes, még ha mindenki más a halálát kívánja, a magam részéről drukkolok neki és Jeremy-nek, mert szerintem nincs semmi gond a közös jeleneteikkel sem.




Az utóbbi pár részben pedzegetett vámpírkísérletek érdekesnek tűnnek, mint ahogy az is, hogy Elena apja volt ennek az egyik éllovasa. Érdekes lenne akkor a sorozat, ha a vámpírvérből táplálkozó vámpírokat rászabadítanák Mystic Falls-ra, de ismerve Julia Plec-et ez nem fog ilyen formában megtörténni. Viszont ameddig ezzel vannak elfoglalva, addig sem a szerelmi háromszögre pazarolják az időt. Ez most szerencsére nem hangsúlyos a sorozatban, de Damon és Elena szakításával jövőre azért számítok némi drámára ezen a téren is. A többiek csak tölteléknek vannak jelen, kivéve Kathrine-t, akinek a jelenlétéért mindenképpen jár a piros pont. A lánya szerepeltetése viszont nem tetszik, unalmas már ez az eltitkolt gyerek mizéria.



Értékelés: 6/10
Felfelé ívelést mutat az évad, bár még nagyon messze van az első és második évad minősége. Az utóbbi részek tetszettek és ha ezen a vonalon haladunk tovább, az évad második felében ismét igazi szórakozást nyújthat a sorozat, amire már nagyon régóta várok.

0 komment:

Megjegyzés küldése