2012. december 14., péntek

Nem kellesz eléggé (He's Just Not That Into You)

Ez az a film, amit kötelezővé tennék minden nőnek, na nem mintha eget rengető tanulságok lennének benne, de azért tanulhatunk a párkapcsolatokról és a kegyes hazugságokról egy-két dolgot.

A film alapötlete a párkapcsolatokra épül több szálon követhetjük figyelemmel a történéseket, kiderül, hogy minden fronton, legyen szó étteremről, bárról, internetről, skyperól vagy sms-ről, csalódhatunk. Érdekes módon a film tanulsága már az első 5 percben elhangzik és ez az a pár perc, amiért minden nőnek meg kell néznie a filmet. A film eleje azon téveszmék születését magyarázza, miszerint, ha egy kisfiú az óvodában megüt egy lányt, akkor az biztosan azért van, mert tetszik neki és innentől nincs megállás. Hasonló kegyes hazugságokat hallhatunk tinédzser, felnőttkorunkban a szüleinktől, barátainktól.

A filmben ilyen és hasonló kifogásokkal nyugtatják az igazit kereső Gigit (Jennifer Goodwin), aki az állandó kudarcok ellenére sem érti, hogy mi a baj vele. A lányt a jóképű bártulajdonos, Alex (Justin Long) világosítja fel, hogy mi a valódi tartalma a férfiak mondatainak, tetteinek. A férfi általában elég nyersen fogalmaz, de mégis a kettejük jelenetein szórakoztam a legjobban, mert Gigi a legképtelenebb helyzetekben kér segítséget tőle. Gigi egyik munkatársa (Jennifer Conelly) látszólag boldog házasságban él férjével (Bradley Cooper), azonban a férfi megismerkedik egy gyönyörű nővel, Annaval (Scarlett Johansson) akinek nehéz ellenállni. Annanak van egy udvarlója (Kevin Conolly), akivel csak játszik, a férfi viszont Gigi-t koptatja le egy randi után.

Egy másik szálon Beth (Jennifer Aniston) szeretne végre férjhez menni Neilhez (Ben Affleck), aki viszont nem akar elköteleződni és végül de nem utolsó sorban ott van még Mary (Drew Barrymore), aki online próbálja megtalálni az igazit, de több csalót is kifog.
Hollywoodi alkotás révén sejtjük, hogy a szálak nagy része boldog véget ér, de azért nem mindegyik, hiszen, aki nem teljesen jó, az nyilván nem kaphat teljes boldogságot.



A színészekre nem lehet panasz, mindenki megpróbálja kihozni a maximumot a karakterből. Érdekes volt Jennifer Goodwint úgy látni ebben a szerepben, hogy a Once Upon a Time című sorozat révén már ismerem a színésznőt. Ha ezt a filmet a sorozat előtt látom nem biztos, hogy pozitív véleményem alakul ki róla, pedig jól alakította a cserfes, de olykor elég idegesítő Gigit. Juston Longot meg imádtam ebben a szerepben, megfelelően laza és humoros tudott lenni és ez nagy pluszt adott a karakternek.

Értékelés: 7/10
Megfelelő szórakozást nyújtott a film, tudom ajánlani, de csak nőknek. Nem adtam rá magasabb pontszámot, mert egy amerikai limonádé lett a filmből a végére, amelynek befejezése kiszámítható volt.

0 komment:

Megjegyzés küldése