2012. október 16., kedd

Once Upon A Time: elkezdődött a második évad

Visszatért a képernyőkre a tavalyi év legjobb újonca, a Once Upon A Time egy - az évadzáróban már vázolt - új felállással, amiből jót és rosszat is kihozhatnak még. Nem sikerült tökéletesre ez az évadnyitó, sőt voltak gondok rendesen, de én azt mondom, tavaly is születtek gyengébb epizódok, mégis remek évadot láthattunk. Reméljük, idén sem lesz másképp. A tovább mögött spoileresen folytatom.




Rengeteget gondolkoztam a nyáron, hogyan fogják megoldani, hogy most már mind a két világban van varázslat, mégis izgalmas marad a történet. Mikor Storybrooke-t lila köd fogta körbe, visszatért az, ami a másik világban megvolt. Azonban ez más, magis is different. Nem úgy működik itt semmi, még magának a gonosz királynőnek sincs hatalma.



A mesevilágban eközben új szereplőket ismerhettünk meg Csipkerózsika, Mulan és Fülöp herceg szerepében, akik között egy érdekes szerelmi háromszög alakult ki. Lidércek is megszállták mindkét világot, utóbbiban Fülöp herceget el is pusztította, Storybrooke-ban pedig Regina után kajtatott, azonban Hófehérke, Daliás és Emma a segítségére sietett, s mikor a Csodaországba repítő kalapban kitárult a másik világ, a lidérc magával rántotta Emmát, aki után Mary Margaret ugrott egy szép fejest mondván: "Nem veszíthetem el újra!"
David is már a levegőben volt (mondván: "Én sem!"), mikor az átjáró bezárult, így elszakította a családot egymástól.



Így egy új szál is lesz a történetben, hiszen MM&Emma a mesevilágba került, és pont Mulan talált rájuk Csipkerózsika társaságában. Nagy rejtély lesz még a számunkra, ki is a mesevilágban Mr. Whale, mivel kijelentette Davidnek, hogy neki ő nem a hercege.
Voltak érdekes jelenetek, például mikor Henry ránézett Davidre és egy Nagypapa?! kiáltással odaszaladt. A lidérc jelenléte szerintem nagyon nem illett ide, olyan volt, mint amikor a Harry Potterben dementorok hajkurásszák az áldozataikat. Egyébként is, ilyen lidércek nincsenek semmilyen híres mesében, nem?
Ezt leszámítva elég erős epizódot szállítottak azért, legkiemelkedőbb színészi játék szokásosan Robert Carlyle-t illeti, pedig most nem is volt Rumpelstiltskin. Összeségében tehát 7/10-et adok rá.

2 megjegyzés:

  1. sziasztok! :) mehet a csere! :) a topok közé kerültök, mert az elite már betelt! :) http://ginnifergoodwin.gportal.hu

    VálaszTörlés