2012. október 2., kedd

Fringe: elkezdődött az 5. évad

Sikeres rajtot vett a Fringe 5., egyben utolsó évada, melyet a rajongók bizonyára már nagyon vártak. Sokan sokfélét gondolnak erről az évadnyitóról, nekem annyira nem jött be. Sajnos jelentősen alulmúlta elvárásaimat, így kicsit kétkedve várom a maradék 12 részt. A tovább mögött spoileresen folytatom.



A történet a jövőben, 2036-ban játszódik, amit anno a 4x19-es epizódban már fölvázoltak, de az évadzáró után is lehetett sejteni, hogy ugorni fogunk egyet az időben. Itt a kopasz Megfigyelők leigázták a földet, s mi, emberek már csak a megmaradt túlélők vagyunk, akiket ők irányítanak, s ha nem tetszik nekik valami, végeznek velünk. A részben sikerült kiszabadítani Oliviát a borostyánból, miközben Waltert az Observerek foglyul ejtettek, s orrvérzésig faggattak. Végül elveszik pár tervrészlet, amit még Szeptember kuszált össze Walter fejében.


A jövő világának bemutatása még rendben volt, de hogy egy egész rész Olivia hajkurászásáról és a családi drámázásról szóljon, már kicsit túlzás volt. Oké, aranyos, hogy újra láthatták kislányukat, Etta Bishopot, akit egyébként remekül alakít Georgina Haig, de nekem már egy kicsit sok volt ez a jóból. Az Observerek nekem nagyon nem tetszenek gonoszként a cuki Szeptember megismerése és megkedvelése után. A jövő is még olyan elcseszett kicsit. Így erre most csak 4/10-et tudok adni, reméljük javulnak a részek.

0 komment:

Megjegyzés küldése