2012. október 16., kedd

Beauty and the Beast - 1x01 Pilot

Most már kezdek kicsit morcos lenni, mert ez már zsinórban a harmadik olyan pilot, ami nem jött be. Ráadásul a Nashville mellett ezt a sorozatot vártam csak az ősziek közül. Májusban az előzetesek alapján azonnal megvettek a modern kori Szépség és a Szörnyeteg sztorival. Kár, hogy a sorozatnak ehhez köze sincsen.



A készítők próbálják jól leplezni, de gyakorlatilag ez egy nyomozós sorozat heti ügyekkel, akárcsak a Castle, Bones stb. A nyomozáson kívül persze vannak átívelő szálak is: a szörnnyé válás és Catherine anyukájának meggyilkolása, de ez édeskevés ahhoz, hogy eladják a sorozatot. Nyomozós sorozatokkal ugyanis tele a padlás és attól, hogy ilyen történetet körítenek köré még nem lesz ez jobb a többinél. A nyomozás része egyébként kifejezetten gyenge volt szerintem, hirtelenjében 5-6 szériát is fel tudnék sorolni, amelyek simán verik.

A sorozat 2003-ban kezdődik, amikor a joghallgató Catherine anyukáját megölik, őt pedig egy rejtélyes idegen ment meg. Évekkel később látjuk viszont a lányt, aki a New York-i rendőrségen dolgozik és minden vágya, hogy elkapja az anyja gyilkosát. Vincent egy jóképű orvos, aki a 2001-es terrortámadások után katonának áll, ám a hadseregben begyógyszerezi, amitől hihetetlen képességekre tesz szert, ám esetenként dühöngő szörnyeteggé változik.  Szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy ő mentette meg anno Cathrinet és azóta is nyomon követi a lány életét, illetve  más bajbajutott nőkön segít. Mondjuk számomra furcsa, hogy csak nőkön segít, de lehet ennek még szerepe lesz a későbbiekben.


Kristin-t még nem láttam semmiben, de nem sikerült meggyőznie a tehetségéről. Az még hagyján, hogy nyomozónak nem hiteles, de amikor mérgesnek kellett lennie a karakterének, akkor ráüvöltött a másikra, mintha ettől dühösebbnek tűnne. Jay pedig egyáltalán nem volt hiteles szörny, csak egy jóképű sebhelyes férfi láttam, nem egy szörnyet. Eleve nem így képzelek el egy szörnyeteget, bár egy igazán csúnya férfivel valószínűleg nem tudták volna eladni.

Értékelés: 4/10
Minden szempontból csalódást okozott a széria, de az egy részes lehetőséget ez a sorozat is megkapja.Csak az átívelő szál miatt nem tartok ki mellette, középszerű vagy annál gyengébb sorozatom így is van, amit nincs szívem kaszálni, újabbra meg nincs szükségem.

0 komment:

Megjegyzés küldése