2012. május 22., kedd

Smash - Az 1. évad

Minden kritikámban nagyon dicsértem a sorozatot, most sem lesz ez másként, mert az 1. évad végig nagyon jó volt, de a finálé ennél a sorozatnál sem tetszett.


Az évadban nyomon követhettük Karen és Ivy, illetve egy sztár Rebecca Duvall vetélkedését Marilyn szerepéért. Rebecca önszántából távozott a szerep sorsa pedig az utolsó részig kérdéses volt. Derek végül nem az eszére, hanem a szívére hallgatott és Karen-nek adta a szerepet. Számomra furcsa volt ennek a kivitelezése, mert Ivy sokkal jobban alakította Marilyn-t, mégsem adtak neki újabb esélyt. Derek azzal magyarázta a döntését, hogy látja Karent a fejében, de ettől még nem ő érdemli meg jobban és ez nem profihoz méltó döntés.

Karen kihozta magából, amit lehetett, jól formálta meg Marylin-t, de nekem valami hiányzott a játékából. Pedig még az előadás előtt negyed órával kézhez kapott dalt is tökéletesen adta elő. Kicsit úgy érteztem, hogy a készítők erkölcsi kérdést csináltak a két lány közti vetélkedésből. Ivy nem mindig játszott tisztán, ezért ő nem lehetett a nyertes. Az életben azonban nem mindig az nyer, aki tisztességes, sőt. A döntés nem biztos, hogy végleges, szerintem a kettő szereposztás lenne a legmegfelelőbb.



Magánéleti téren sem maradtunk bonyodalmak nélkül. Dev és Ivy lefeküdtek egymással, majd ezt a lány Karen orra alá dörgölte, Karen pedig kirakta a vőlegényét. Van még tehát remény az általam a pilot felvázolt Karan-Derek páros számára. Derek és Ivy szakítottak, miután a férfi Rebecca-val is ágyba bújt. Michael-t egy nagyon ügyes csavarnak köszönhetően visszahozták, remélhetőleg sokáig marad. Erre  minden esély megvan, hiszen a felesége elhagyta a gyerekükkel együtt. Eillen kirúgta Ellist, amiért megmérgezte Rebecca-t, és kiállz Ivy mellett. Ellis karaktere iszonyatosan idegesítő, nem csoda, hogy Eileen megszabadult tőle.

A dalok az egész évad során nagyon színvonalasak voltak, szinte az összeset megszerettem. A feldolgozások is jól sikerültek és jó helyeken vágták be őket. Egyedül az ezeregyéjszakás dal nem tetszett, felesleges és nevetséges volt. Megan Hilty és Katharine McPhee csodásan adták elő a dalokat, minden részben nagyon vártam az előadásaikat.

Összességében jó volt az évad, a sok magánéleti szál sem tette tönkre. A musical készítésével foglalkozó jeleneteket meg nagyon élveztem, lehetett volna belőlük kicsit több. A folytatásra sajnos sokat kell várni, mert csak 2013 elején fog kezdődni a 2. évad.

Értékelés: 9/10

0 komment:

Megjegyzés küldése