Nikita - Vége a sorozatnak

Az előző két évadban nem kíméltem az írókat a kritikáimban és az akkori véleményem mostanra sem változott. Azt viszont el kell ismerni, hogy az utolsó hat részre nagyon összekapták magukat és sokkal jobb lezárást kaptunk, mint amire számítottam.

Sherlock - 3x01 The Empty Hearse

Többször terveztem, hogy írok a Sherlockról kritikát, de végül elmaradt. Az új évad azonban jó lehetőséget biztosít arra, hogy végre szó legyen a sorozatról.

Ted

Nem vagyok oda a Family Guy-ért, így nyilván nem keltette fel a sorozat megalkotójának Seth Macfairlane első filmje az érdeklődésemet.

Don Jon

Joseph Gordon-Lewitt ezúttal nem csak színészként szerepel egy alkotásban, hanem a Don Jonnal rendezőként is debütált. A film ötlete elég érdekes, de csak a megtekintése után válik világossá. hogy sokkal több annál, mint amit először gondolunk.

The Vampire Diaries - Az ötödik évad felénél

Az évad nagyon nehezen indult, a magam részéről félre is tettem a harmadik rész után, ugyanis kiborított a sok Stefan és Elena hasonmás. A kommenteket figyelve sokkal rosszabbra számítottam a folytatást illetően, de azért Julia Plec jobb lenne, ha a saját ötleteire támaszkodna és nem más sorozatok ötleteit adaptálná.

2011. április 30., szombat

Gossip Girl - 4x19


Ebbe a részbe aztán belesűrítettek mindent. Volt itt titkos udvarló vadászat, lelépett anyuka utáni nyomozás, party, házi őrizet megszegése, ésatöbbi. Mégis olyan üresnek éreztem ezt az epizódot. Nem dolgozták ki egyik szálat sem rendesen, csak kapkodtam a fejem az események láttán, miközben unatkoztam. Nem igazán kötött le egyik történés sem, 10 percenként néztem meg, hogy mennyi van még hátra a részből.

Fényt derült Blair és Dan csókjára is, amit persze Serena rögtön árulásnak fogott fel, és megsértődött. Oka szerintem nem nagyon volt rá, de ez most mellékes.
Kicsit nekem már sok kezd lenni Serena folytonos drámázása.
Natet pedig teljesen parkolópályára tették az írók. Néha az az érzésem, hogy mellékszereplőként kezelik. Pedig az ő karakterében lennének lehetőségek.

Számomra az epizódot egyértelműen Chuck mentette meg, ahogy Raina anyukája után nyomoz az apja miatt.

Értékelés: 4/10

Parenthood (Vásott szülők)- Csúszik a premier



Az előzetes beharangozással ellentétben a Vásott szülők című sorozat premierje nem ma, hanem jövőhét vasárnap (május 7-én) 17.35-től lesz. A változás oka, hogy múlt héten hétvégén Seherezádé maraton volt a TV2-n, így a délutáni sorozatok elmaradtak.

2011. április 26., kedd

House 7x18

Szerintem senkinek nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy 13-azaz Olivia Wilde-ebben a részben tér vissza. S hogy hol is volt az elmúlt egy évben? Hát börtönben.
Ez a rész igazából a House-Tizenhárom viszonyt emeli ki. Először is Huntington-kisasszonyt kiengedik a börtönből, s House már egy pohár martinivel vár rá. Ezek után kijelenti, hogy valami krumplipuska versenyre mennek. Eközben próbáljuk kideríteni a miértjét 13 fogságának.
Az epizód alatt nagyon közel kerülnek egymáshoz, House kiönti a szívét a Cuddyval való kapcsolatáról, s kideríti a börtönben levés okát. Mint kiderült 13 nővére is Huntington-kórban(igen, aki nem tudná 13 is ebben szenved) szenved, de neki már annyira előrehaladott, hogy húgát kérte meg, ölje meg. És megtette.

2011. április 25., hétfő

Grey's Anatomy 7x18


Először is sejtettem, hogy nem lesz olyan jó rész, mint amilyennek beharangozzák. Ha egy epizódról túl sok információt adnak ki, az nagyon nem jelent jót. Vegyük példának House 7x15-öt, aminek az első jelenetéről készült forgatókönyvet is publikáltok, s mi is lett a vége? Hogy szakítottak. Szóval a lényeg az, hogy én ettől már alapból nem számítottam túl sok jóra.
Az alapvető probléma nem is az volt, hogy musical epizód, mert a legtöbb sorozat egyszer úgyis eljut oda, hanem a számok mennyisége. Túl sok volt. Talán ha lerövidítették volna, akkor jobb lett volna, mert így egy jelenetet nem tudtunk úgy végignézni, hogy ne kornyikált volna a háttérben valaki.
A történet ugye a balesettel kezdődött. Ahogy szokták, most is kicsit rémisztően, de nagyon jól megalkották a véres fejű Calliet. Majd ki is derült számunkra, hogy a Grace klinika fő énekespacsirtája hogyan fog rázendíteni: Callie magát-és a többieket is-énekelni képzeli, mert ahogy az epizódban említi: 'A Calliope zenét jelent'. És itt hangsúlyozom ki, hogy milyen gyönyörű hangja van Sara Ramíreznek. Csodaszép. De persze ezt már tudtuk, amit viszont nem, hogy Kevin McKidd is valami hihetetlenül elképesztő hanggal rendelkezik. A legjobb számos jelenet talán a Runnin' On Sunshine-os volt, bár sok értelmét nem láttam. Aztán jött a kedvenc jelenetem, amit szerintem mindenki sírva nézett végig: Meredith és Derek a liftben. Szerintem nem kell kifejtenem. Hihetetlen, hogy berakják ezt a két csodálatos színészt egy liftbe, s máris feldobja a részt. Amire nem számítottam viszont, hogy Callie nem Arizonának fogja énekelni a 'The Story'-t, hanem saját magának a képzeletbeli énje. Persze lehet, hogy direkt így volt megrendezve, hogy ne legyen túl kiszámítható. Persze a végén fölébredt, s igent mondott, szóval most repesve várja mindenki a nagy Calzona esküvőt.
Annak ellenére, hogy nem volt egy kiemelkedően jó rész, mégis úgy gondolom, ez volt az évad legjobbja.

Értékelés: 7/10

Gossip Girl - 4x18


Ha már a blog fejléce Gossip Girl-ös, akkor illene erről a sorozatról is írnom.;)

A rész előtt 1 hónapig szünetelt a sorozat, és nem hiányzott. A miértről majd az évadvégi kritikában írok részletesebben.
A részre visszatérve, elég gyenge volt a visszatérés. Csalódást okozott a rész, mert engem teljesen hidegen hagyott a Lily fotózása körül kialakult kavalkád. A behozott tesó szál érdekesnek tűnt, egészen a lefizetés kiderüléséig.
Az unokatestvér, Charlie felbukkanása viszont érzésem szerint fog még gondokat okozni. Talán ez jól is elsülhet.

A legidegesítőbb nekem a Blair-Dan szál. Minek kellett őket összehozni? Ezzel gyakorlatilag már mindenki szeretett mindenkit a sorozatban. Nekem jobban tetszettek ellenségekként, akik néha kisegítik egymást.
Aztán ott van Chuck, aki még mindig nem önmaga. A trükkje nagyon gyerekes és ostoba volt. Könyörgöm adják vissza a régi Chuckot!

És a rész végén mindennek a tetejében megjelent a herceg, aki szintén Blair szerelméért fog harcba szállni.

Értékelés: 5/10

Kellemes Húsvétot!


Kellemes Húsvéti Ünnepet szeretnénk kívánni minden Bloglátogatónak! :)

2011. április 24., vasárnap

Premier- Parenthood (Vásott szülők)


Április 30-án startol a tv2-n a Vásott szülők című vígjátéksorozat. Régen volt már ilyen jellegű premier, ráadásul hétvégenként kevés az új műsor. Ezért jó döntésnek tartom ezt a csatornától, aztán majd meglátjuk, hogy megfelelő lesz-e a nézettsége.

Történet: Sarah (Lauren Graham) hazaköltözik a szüleihez két gyermekével, Drew-val és Amber-rel együtt, hogy náluk szedje össze magát egy kicsit, mielőtt új életet kezdene a válása után. Adam (Peter Krause), Sarah testvére ráadásul eközben szintén családi gondokkal küzd. A kisfia, Max, csak kalózjelmezben hajlandó iskolába menni és időnként agresszív rohamokat kap. Crosby (Dax Shepard), a harmadik testvér pedig 34 évesen még nem vitte semmire, ráadásul a barátnője azzal nyaggatja, hogy vállaljanak gyermeket. Julia (Erika Christensen) élete tűnik a legjózanabbnak, ő sikeres ügyvédként dolgozik. A szülők persze megpróbálnak mindenben segíteni a négy testvérnek...

Átalakítások

A blognak új témája lett, és lecseréltem a fejlécképet is. Egyenlőre nincs képszerkesztőm, úgyhogy most ennyire tellett.:)

Triunfo del Amor- 5 rész után



Fenntartásokkal ugyan, de elkezdtem nézni a sorozatot. Előzetesen jókat, és sok rosszat is olvastam róla. 5 rész után azt kell hogy mondjam nem is olyan rossz.
Az eddig látott szereplőkhöz jól választottak színészt, kivéve Victoriát. Ruffo szerintem nem tudja hitelesen játszani a keménykezű divatház igazgatót. Ezenkívül nagyon rossz ötlet volt, hogy a fiatalkori Victoriának nem vettek fel egy sokkal fiatalabb színésznőt.

Nem értem, hogy Maitet miért öltöztették ilyen kislányosnak. Úgy néz ki, mintha 15 éves lenne. Elsőre nekem nem igazán passzol a nőcsábász, sikeres Juan Miguelhez.
Ha már Juan Miguelnél tartunk. Sajnos igazak lettek a híresztelések miszerint a főszereplők ugyanazt a nevet kapják, mint az Árva angyalban. Engem ez nagyon zavar, pedig nem is néztem az Árva angyalt.

Jó ötlet volt viszont, hogy a múltat csak a visszaemlékezésekből tudjuk meg, és nem pazaroltak rá 2-3 epizódot.
Az első részek lerövidítése sem volt egy utolsó gondolat, mert aki elkezdi nézni valószínűleg végig is követi a történetet. Piros pont a Prizma Tv-nek, hogy ezt így is vetíti, és nem vágott össze két részt.
Nem tudom, hogy akik látták az El Privilegio de Amar-t, azoknak mennyi újdonsággal fog szolgálni a novella, de egyenlőre én nézem tovább.

Értékelés: 7/10

2011. április 23., szombat

Glee- 2x17


A promó, és a kiszivárgott jelenetek alapján nagyon izgalmas epizódot vártam. Sajnos nagyot kellett csalódnom. A zenék jellegtelenek voltak, kivéve az All By Myself-et, ami tényleg ütött.
Előzetesen kiszivárogtatták, hogy most a háttérbe szorított karakterek kapnak főbb szerepet. Ennek nagyon megörültem, de jobbat is kihozhattak volna belőle. Mercedes nyavajgása hiteltelen volt a karaktertől, ezen kívül azt hogy díva eddig is tudtuk róla. Új oldaláról kellett volna bemutatni. Szegény Tina meg végre kapott egy szólót, erre idő előtt lekeverték.
Sue és a csapata egészen egyszerűen szánalmas. Tudom, hogy az ő karaktere arra van kitalálva, hogy tönkre tegye a New Directionst, de már kezd unalmassá válni. Inkább hozzák vissza a szurkolólány csapatot!

Holly karakterét elég feleslegesnek éreztem. Jött, kicsit megbolygatta a szálakat, majd el is ment. Csak arra volt jó, hogy még tovább húzzák Emma és Will kibékülését.

Nagyon sajnáltam továbbá, hogy Rachel egy számot sem kapott a részben.

Értékelés: 6/10

Köszönet

Nem voltunk fent pár napig, ezért csak most vettem észre, hogy már túl vagyunk az 1000. látogatón.:)
Ennek örömére kicsit átalakítom a blogot, amint lesz rá időm.

Hatalmas köszönet mindenkinek, aki benézett az oldalra!:D

2011. április 17., vasárnap

Blue Bloods 1x16



Mi történt ezzel a sorozattal? Az indulásakor már alig vártam az új részeket, legszívesebben egész nap néztem volna a sorozatot.
Nem tetszett az előző rész sem, de akkor úgy gondoltam, hogy ez egy egyszeri eset volt. Sajnos nem így van. Elkezdték elvinni a sorozatot egy nagyon rossz irányba. A kezdeti szórakoztató családi vacsorák teljesen eltűntek. A nagyapa nagyon kevés szerephez jut, és a titkos rendőri szervezet szerepének, a legidősebb Reagan testvér halálával kapcsolatban sem halad előre.
Ezek helyett újabb, általam feleslegesnek tartott problémákat gyártanak. Gondolok itt a mostani epizódban Danny és Erin összeveszésére. Ha több részen keresztül vinnék a konfliktust, akkor még érdekes dolgok is kijöhetnének belőle, de mivel a rész végén kibékültek, itt ez nem valószínű.

Meglátjuk, hogy innen hogyan folytatják. Az évadzáróban azért mindenképpen bízom még.

Értékelés: 5/10

2011. április 13., szerda

Premier- Triunfo del Amor


Ma véget ért az Árva angyal, de Marichuy és Juan Miguel rajongóinak nem kell sokáig nélkülözniük kedvenceiket. Április 18-án ugyanis a Prizma tévé műsorra tűzi a Triunfo del Amort, Marichuy, a szerelem diadala címmel.

A hírek szerint a főszereplők ugyanazt a nevet kapják, mint az Árva angyalban (az eredetiben ez nem így van), holott a két sorozatnak a történet szempontjából semmi köze egymáshoz.

Fogalmam sincs, hogy miért pont a Prizma tévére került a sorozat, nagy nézettségre mindenesetre nem számíthatnak.

2011. április 10., vasárnap

The Good Wife 2x08, 2x09

Úgy tűnik az írók véglegesen felébredtek, és elkezdtek izgalmasabb részeket írni. Nem tudom minek a hatására történt ez, de nagyon örülök neki.
A 2x08-as részben tetszett a tinibálvány kálváriája, bár szinte minden hasonló jellegű sor
ozat elsüti ezt, mégsem volt unalmas. Nagyon jól kitalálták a testvérével való szoros kapcsolatát, ahogyan meg akarta védeni a húgát, és még a börtönt is vállalta volna érte.

A 2x09-es rész izgalmas, és fordulatos volt, hiszen az idővel versenyeztek az ügyvédek. A végén persze minden jóra fordult, és az elítélt még a lányával is kibékült.
Tetszik ahogy minden részbe bevonják Cary-t, holott már rég nem az irodánál dolgozik. Az ő karaktere tetszik nekem a legjobban, remélem még sokáig benne lesz a sorozatban.

Kicsit hiányolom a Will-Alicia szál kibontakozását, mert az évadnyitó óta nem sokat foglalkoztak velük. Kicsit megrekedt a történetük, de van egy olyan érzésem, hogy az évad végére tartogatják ezt.

Értékelés: 7/10

2011. április 5., kedd

Body of Proof (A hidegsebész) Pilot


Egy újabb nyomozós sorozat, mintha nem lenne már így is elég. Kisebb fent tartással néztem meg az 1. részt, nem tudtam elképzelni, hogy bármi újat tudjanak nekem mutatni. Nem is tudtak.
Az egyetlen amiért érdekel a sorozat, az Megan Hunt karaktere.
Megan egy nagyon karakteres nő akinek mindenről meg van a véleménye, és ezt el is mondja. Dana Delany kitűnő választás volt erre a szerepre.
Feldobta még a részt a kollégák egymással való csipkelődése, ezt remélhetőleg meg is tartják.

Ez azonban nem lesz elég sokáig, még úgy sem, hogy elővezették Megan rossz kapcsolatát a lányával, amit nyilván még fokozni fognak.
Kénytelenek lesznek érdekesebb halálesetekkel előjönni, és a mellékszereplőket is jobban belevonni a történetbe. Ha ezt nem teszik meg, akkor nem jósolok hosszú jövőt a sorozatnak.



Értékelés: 6/10

2011. április 4., hétfő

Blue Bloods 1x15


Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, mert nem csak a csillogó-villogó New Yorkot ábrázolja, hanem a gettósat is. A karakterek is jól ki vannak találva, tehát az egész úgy tetszik ahogy van.

Ez a rész azonban eddig egyértelműen az évad leggyengébbje. Az a gondolat, hogy lelövik a rendőrfőnököt jó, de nem így kellett volna megcsinálni. Sokkal nagyobb hatást értek volna el, ha az előző rész végén lövik le, és kómába esik vagy hasonló. Ehelyett a rész elején történt a támadás, és már másnapra kikerült a kórházból. Ezután persze minden rendőr a tettest kereste, meg is találták, szóval happy end.
A baj csak az, hogy nem értem erre a részre mi szükség volt. Nem indított el újabb cselekményszálat, a régiek pedig nem tudtak haladni.
Hiányoltam a családi vacsorát is, ami a legszórakoztatóbb része a sorozatnak.

Reményeim szerint a következőkben már igazi Blue Bloods epizódokat láthatunk.;)

Értékelés: 4/10

2011. április 3., vasárnap

Premier - Seherezádé


A tv2 egy teljesen új dologgal készül az Árva angyal után, ugyanis műsorra tűz egy török sorozatot. Nem tudom mennyire volt ez jó ötlet, de majd meglátjuk. Az biztos, hogy török sorozat még nem került képernyőre Magyarországon.

A történetet: A sorozat Sehrezatról, a fiatal mérnöknőről szól, aki egy jó hírű építőipari vállalatnál dolgozik. Van egy kisfia, akinél leukémiát diagnosztizálnak, és egy nagyon drága műtétre lenne szüksége. Sehrezat főnöke Onur felajánlja, hogy fizeti a műtét költségeit egy éjszakáért cserébe. Vajon elfogadja Sehrezat az ajánlatot?

Ha lesz rá időm biztosan belenézek, de engem a történet annyira nem fogott meg.

Fringe 1x01 Pilot

Igazából egy nyomozós, FBI-os sorozat, de azért ennél kicsit többről van szó. Amit rögtön meg kell említenem, hogy a sorozatot rögtön egy dupla részes(azaz 80 perc) pilottal kezdjük, amit nem tartottam túlzottan jó ötletnek. Először is, mert olyan, mintha egy filmet néznék, másodszor pedig a pilotoknak általában a történet vázolásáról, a szereplők bemutatásáról kell szólnia. És ha ezt nem tudják megoldani, csak 80 percben, az nagy gond.
A történet középpontjában egy huszonéves nő áll, aki az FBI-nak dolgozik. Az epizódban azt kellett kinyomoznia munkatársával(egyben szeretőjével) együtt, hogy miért változtak egy repülőgépen az utasok valamiféle szörnyszülöttekké és haltak meg. Ja igen, a sorozat egy enyhe sci-fi fűszerezéssel rendelkezik. Később szeretett munkatársa is elkapja ezt a bizonyos fertőzést egy bombarobbanás következtében. Így Olivia, sorozatunk főhőse mindent megtesz azért, hogy megmenthesse Johnt. A fertőzést készítő férfi fiát elhozza Irakból, a férfit kihozza az elmegyógyintézetből, s a segítségükkel próbálja megmenteni Scott ügynököt. Még az életét is föláldozza érte, vagyis beleraknak egy chip féleséget a nyakába, zsinórokkal kötik össze a fejüket, hogy amikor egyszerre mozog az agyhullámuk, tudjanak a képzeletükben kommunikálni. Eközben Olivia be van LSD-zve és fehérneműben fekszik a vízben. Végül sikerül összehozni a kapcsolatot, és John megmutatja a robbanást okozó férfi arcát, akit aztán el is kapnak, John fertőzésére megcsinálják az ellenszert. Na és akkor itt kéne jönnie a Happy End-nek, de itt jön a csavar. Kiderül, hogy John nem is az FBI-nak dolgozik, s segített a fertőzést elterjeszteni a repülőgépen. Végül kisebb-nagyobb autós hajsza után autóbalesetben meghal.
Ami még megemlítendő, az a helységek kiírása, merthogy az nem szokványosan sima fehér betűkkel oda van hányva a bal alsó sarokba, hanem mintha csak a helyszínen lenne, 3D-s betűkkel van kiírva. Nagyon bejövős.
1-2 dologtól eltekintve, a máris sok-sok csavar, meg az alienek mellett egy 8/10-et simán kap :)
Jó tanács: Este, egyedül semmiképen se ugorjatok neki!

2011. április 2., szombat

The Good Wife 2.évad- Az első 7 rész


A 2. évad eleje számomra nem hozta azt a színvonalat, amit az 1. évadban megszoktam. Túlságosan ráfeküdtek a politikai vonalra, Peter előtérbe került, míg Alicia és a többi ügyvéd háttérbe.
Az ügyvédi irodában zajló események, illetve a tárgyalások kidolgozatlanok lettek, nem volt rájuk idő. Már azon voltam, hogy abbahagyom a sorozatot, de adtam neki még egy esélyt. A 7. rész megnézése után úgy gondolom jól döntöttem, hiszen mintha az írók is rájöttek volna, hogy rossz felé haladnak. Az egész rész alatt egy szó járt a fejemben. Végre.
Végre visszataláltak oda, ahol az 1. évad végét abbahagyták. Kíváncsian nézem majd meg a következő részeket.

Értékelés: 5/10

Nurse Jackie 1x01 Pilot


Az igazság az, hogy a 30 percből, 28 percig azt gondoltam, hogy ez egy dögunalom sorozat, de az utolsó 2 perc megváltoztatott mindent.
Mint ahogy azt gondoltuk, kicsit a House-ra hajaz, olyan szinten, hogy Jackie is drogozik. Bár még nem igazán jöttem rá a nyitjára mi okból, talán a hátfájására. Személyiségét tekintve viszont egyáltalán nem House-hasonmás. Sőt, mindenkivel jót tesz, mintha valamiféle szent szeretne lenni. Grace klinikára olyan szinten hasonlít csak, hogy ahogy a Grey's ismeretes a részt nyitó és záró Meredith-monológokról, úgy Jackie nővér is elmond egy ilyet szintén az epizód kezdetén és végén, a Bibliából is idézve. Ja igen a kórház, amiben dolgozik egyben valamiféle apácaképző, legalábbis sok apáca császkál a kórházban.
A csavar pedig a férfiakkal való kapcsolatában lesz. Valami orvosfélével jár(?), miközben Dr.Cooper a mellét fogdossa, s az érdekes akcentussal rendelkező orvos(avagy nővér?) kezét fogja. S itt jön képbe az a bizonyos 2 perc, melyben kiderül, hogy férjnél van és 2 ezenkívül van kislánya. Ezokból adok 3/10-et, s nézem tovább a sorozatot.

Private Practice- 4x13



Kezdem úgy érezni, hogy a Private Practice elfáradt. A részek már nem annyira érdekesek, nem kötnek le, egyszerűen unalomba fulladt ez a rész is.
Kezdetnek megkaptuk a Lee, Charlotte történetszál legújabb (remélhetőleg utolsó) felvonását. Azt hittem már lezártuk ezt a fejezetet, de nem. Szerintem Lee-t fölöslegesen hozták vissza, ráadásul semmi újdonságot nem kaptunk. Sam megmentette az életét kétségek közepette, ahogy annak a férfinak, akivel Maya, és Dell karambolozott. Kicsit olyan volt, mintha nem lenne ötlet, és előhúzták volna az egyszer már beváltat.
Susan története is lezárult szerencsére, még mielőtt teljesen ki nem fullad. A halála teljesen kiszámítható volt, viszont Bizzy reakcióját enyhén eltúlozták. Az öngyilkossága meg teljesen felesleges volt.

Charlotte szenvedései véget értek, erre majd jön Addison siránkozása pár rész erejéig. Már alig várom...

Értékelés: 3/10

Írta: Caroline