2011. szeptember 20., kedd

Suits: vége az 1. évadnak

Véget ért a nyár egyik legnagyobb újdonsága, a Suits. A sorozat felépítését én talán a House-hoz tudnám hasonlítani: adott az érzéketlen főnök, egy eset amit először megoldani látszik, majd majdnem elvesztik az ügyet (meghal a beteg), azonban a végén egy remek ötlettel rukkol elő az egyik főhős és happy end lesz. A különbség mégis, hogy a Suits-nak nem minden része volt ilyen, s Harvey Specter nem olyen érzéketlen tahó, mint Gregory House.


Az évadzáró az előző rész végének a folytatása volt: vagyis Harvey felkutatta az illetőt, akit 12 évvel ezelőtt ártatlanul csukatott le. Eközben izzott a levegő Mike-Jenny és Rachel között. Amit viszont nagyon nem díjaztam, hogy Trevor (Mike ex-BFF-je) visszajött. S itt belekevertek egy kis szappanoperát, hogy most Mike mit csinál, elmondja-e Trevornak(hogy az ex-barátnőjével jár), s hogy kit is szeret igazán. Végül a fiú rájön, s a rész egy cliffhanger-rel zárul.


Ahogy azt már említettem, nem vagyok és soha nem is voltam oda a tárgyalós, ügyvédes filmekért/sorozatokért, de ez megfogott. Talán azért is, mert még nem igazán voltunk tárgyalóteremben, ezenkívül a kellő komolyságot tökéletesen egyenlíteni tudták humoros megjegyzésekkel, és magával Louis karakterével. Annak is örülök, hogy voltak irodán kívüli jelenetek, amikor épp otthon voltak vagy bárban.


Persze a feszültség is megvolt bennünk kellőképp, már nem is csak az ügyek miatt, hanem például, hogy rájönnek-e, hogy Mike-nak nincs diplomája, vagy Rachel felfüggesztése. A szerelmi-szál viszont annyira nem volt az ínyemre. Még korai volt összehozni Mike-ot valakivel, főleg hogy az a valaki a legjobb barátjának exe. Mindenki tudja, hogy ez a legeslegfontosabb dolog a legjobb barátoknál : nem jövünk össze a másik volt barátnőjével! Sajnos ez Mike-ot hidegen hagyta, s talán ez lesz kárára, azonban mivel ő a főszereplő valahogy mégis megfogja úszni a dolgot.



Volt 1-1 epizód, aminél kicsit lelassult a történet, de összességében egy kellően komoly de egyben humoros sorozatot ismerhettünk meg, s láthattuk az első évadát. Az évadzáró sajnos nem sikerült olyan tökéletesre, de a 7/10-et megérdemli.

0 komment:

Megjegyzés küldése